Home » sympati » Tre gode råd til dig med tandlægeskræk

Tre gode råd til dig med tandlægeskræk

tandlægeskræk

Det er et udbredt problem at lide af tandlægeskræk. Tandlægeskræk er et misvisende fænomen, da tandlægen netop hjælper deres patienter med at forebygge og behandle tandproblemer for at undgå, at der opstår smerte. Problemet er, at behandlingerne i nogle tilfælde er smertefulde, men i dag er der bedre bedøvelsesmuligheder end der har været før. Der er derfor ingen grund til at have tandlægeskræk længere, da smerten næsten ikke til stede under tandlægebesøget på grund af smertefrie bedøvelsesmetoder. Der kan derimod opstå smerten og tandpine, hvis tandlægebesøgene udsættes eller helt undlades. Det er af den grund vigtigt at bearbejde sin tandlægeskræk, så de regelmæssige tandeftersyn følges.

 

Der er tre vigtige råd, som er værd at bemærke for dem, som har tandlægeskræk:

  1. Det vigtigste råd til at bearbejde tandlægeskræk er at vælge en sympatifyld tandlæge ved Holte eller nærområdet, som har forståelse for tandlægeskrækken. Tandlægen vil tilrettelægge processen på patientens præmisser, så tandlægebesøget bliver en positiv oplevelse.
  2. Husk på, at tandlægen ønsker at hjælpe dig. Tandlægen spørger ikke ind til dine børstevaner for at irritere dig, men blot for at få en forståelse af dine vaner med henblik på at kunne forebygge tandproblemer endnu mere. Giv tandlægen mulighed for at skabe dialog, så der kan opbygges et tillidsforhold. Det er på den måde muligt for tandlægen at orientere dig om forløbet og give vigtige informationer. På denne måde opstår der ikke uventede overraskelser, som kan skabe utrygge situationer.
  3. Find en tandlæge, som tilbyder smertefrie behandlinger. Grundet nye teknologier og behandlingsmetoder er det blevet muligt at lave næsten smertefrie behandlinger. Bedøvelsen er mindre og mere præcis, så selve bedøvelsen medfører minimal smerte.

 

Som rådene antyder, er valget af tandlæge altafgørende for bearbejdelse af tandlægeskræk. Tandlægen er vant til at tackle angst, hvis en tandlæge med erfaring for patienter med tandlægeskræk vælges. Patienten vil konstant være i centrum, da tandlægen fokuserer på et succesfuldt forløb. Formålet er, at patienten en dag i nær fremtid skal kunne besøge tandlægen uden problemer. Det er derfor vigtigt at følge de individuelle råd, som din erfarne tandlæge i Birkerød eller nærmeste by anbefaler for netop dig og din tandlægeskræk. Her vil tandlægen give individuel rådgivning, som bør følges. I vil på den måde i fællesskab kunne bearbejde tandlægeskrækken med henblik på at slippe af for angsten og nervøsiteten.

 

Du er derfor ikke længere alene om tandlægeskrækken – din tandlæge vil gøre alt for, at du passer dine regelmæssige tandeftersyn og eventuelle behandlinger. Det kan medføre store konsekvenser, hvis undersøgelserne og behandlinger ikke følges efter tandlægens anvisninger. Det er derfor meget vigtigt at følge rådene, så der ikke opstår store tandproblemer, som kræver store indgreb.

Tandlægerne Helle & Kim Nielsen

Hovedgaden 24

3460 Birkerød

Tlf: 45 81 85 85

 

 

Posted in sympati, tandlæge, tandlægeskræk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *