Home » implantat » Sådan fungerer Implantater

Sådan fungerer Implantater

Tandlægeteknikkerne er i konstant ændring og forbedring.  Dette er fordi vi nu om dage er mere og mere interesserede i, hvordan vi ser ud. Det er også fordi teknologien udvikler sig og gør det muligt for tandlæger at udføre mere og mere avancerede behandlinger.

implantat

Hvis du er interesseret i, at få et flottere smil er det en helt normal tandlæge du skal have fat i. De fleste tandlæger i København tilbyder nemlig, sideløbende deres normale praksis, æstetiske indgreb såsom implantater, facader, broer, gebis og tandblegning. I mange tilfælde er der dog også en praktisk og funktionel grund til indgrebene. Man får måske lavet et implantat fordi man har mistet en tand og synes det er grimt, men det gør også mange ting nemmere. Det kan for eksempel være at tygge og at tale. Herudover kan det være nødvendigt, for at undgå at kæben begynder at krympe og tilpasse sig den manglende tand.

Det er selvfølgelig vigtigt at vælge den løsning som passer til dig og dit behov, men hvis du mangler en eller flere tænder, kan du overveje at få lavet et implantat. Implantater er en kunstig rod, lavet af aluminium, som bliver opereret ind i kæben. Her vokser kæben sammen om den, det tager et sted imellem én og to måneder. Bagefter kan tandlægen sætte en permanent eller aftagelig krone på, som ligner, føles og fungerer som en tand. Kronen bliver som regel tilpasset dine andre tænder og speciallavet til dig, så resultatet kan blive så naturligt som muligt. Den nye tand er meget stærk og kan bruges i mange år efter den er sat. I modsætning til gebis eller broer skal den ikke nødvendigvis tilpasses senere, den skal blot børstes og passes som var den en rigtig tand. En anden fordel er, at fordi den sidder i kæben frem for på tandkødet, generer den ikke dette og der er minimal risiko for, at den ender med at forsage tandkødsirritation eller -inflammation.

Implantater kan være en rigtig god løsning, men det er ikke den rette for alle. hos nogle patienter kan kæben være for svag, og der vil være en risiko for, at roden frastødes. Andre faktorer såsom rygning eller dårligt helbred, kan ligeledes påvirke resultatet. Du kan finde ud af, om du kan få implantater hos din tandlæge. Der findes bl.a. klinikker som specialiserer sig i implantater i København.

Tandlægerne Palæcentret
Palægade 7, 3. sal
1261 København K
Tlf: 70 88 56 74

Posted in implantat, kosmetisk tandbehandling, tandbehandlinger, tandlæge

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *