Home » tandlæge » Sådan bekæmper du tandlægeskræk

Sådan bekæmper du tandlægeskræk

Rigtig mange danskere, flere end man skulle tro, lider af tandlægeskræk. Disse patienter har en inderlig og overdreven frygt for at gå til tandlægen. Tandlægeskræk kan eksempelvis skyldes, at man som barn har haft en meget traumatiserende oplevelse hos tandlægen.

Disse patienter kommer formentlig aldrig til at holde af at gå til tandlægen. Dog er der alligevel mulighed for, at disse patienter kan slippe deres frygt så meget, at det regelmæssige tandeftersyn ikke længere føles som den værst tænkelige oplevelse. I samarbejde med den populære tandlægeklinik ved Frederiksberg Centret, vil vi, i denne artikel, sætte fokus på, hvordan du kan afhjælpe din tandlægeskræk.

 

tandlægefobi

Undgå smerte
Mange patienter, som lider af tandlægeskræk, er bange for, at behandlingen kommer til at være enorm smertefuld. Dog behøver en behandling dog ikke længere være så smertefuld, som den var i gamle dag. Dette skyldes, at der de seneste år, er sket en rygende udvikling inden for de bedøvelsesmetoder, som anvendes hos nolge tandlæger. Finder man derfor en tandlæge, som anvender de nyeste og mest effektive bedøvelsesmetoder, kan man således undgå unødvendig smerte. Der vil hermed ikke være nogen grund til at frygte at behandlingen bliver et smertehelvede.

 

Den rigtige tandlæge
Lider man af tandlægeskræk, er det vigtigt, at man finder en tandlæge, som ved, hvordan man bedst muligt håndterer patienter, som for alt i verden frygter og hader tandlægen. Disse tandlæger vil være i stand til at sørge, for at du får de rigtige omstændigheder, som kan få dig til at slappe af både før, under og efter din behandling. Der er eksempelvis mange klinikker, som tilbyder deres patienter at høre musik under behandlingen. Heldigvis er der efterhånden mange tandklinikker, som har specialiseret sig i tandlægeskræk. Hvad end du skal finde et kvalificeret tandlægehus beliggende i Frederiksberg, Jyllinge eller et andet sted i landet, er der således god mulighed for at finde den helt rigtige tandlæge.

 

Behandling mod tandlægeskræk
Du har naturligvis også selv et ansvar for at komme din frygt for tandlægen til livs. Det kan eksempelvis være en god idé at søge behandling for sin tandlægeskræk. Mange der lider af tandlægeskræk har eksempelvis stor gavn af at anvende hypnose mod deres angst. Dette skyldes, at man under en hypnosesession arbejder med de underbevidste tankemønstre, for herved at ændre dem, som har uhensigtsmæssig indvirkning på ens tilværelse.

 

Er du interesseret i at vide mere om tandlægeskræk, kan du eksempelvis besøge denne side. Her finder du meget mere information om tandlægeskræk, og der er ligeledes mulighed for at læse, hvordan tandlægeskræk påvirker andre danskere.

 

Tandlæger Kamilla Kragh og Anne Mette Haj Rughave
Gammel Kongevej 178
1850 Frederiksberg C
Tlf.: 33244742

Posted in tandlæge, Tandlægebesøg, tandlægeskræk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *