Home » mundhygiejne » Mundhygiejne

Mundhygiejne

mundhygiejne

 

Ønsker man at leve et lang og sundt liv, er det vigtigt, at man er opmærksom på at vedligeholde en sund mundhygiejne. Dette involverer, at man sørger for at holde sine tænder og sit tandkød rent, således at man kan undgå tandproblemer, dårlig ånde og tandkødssygdomme. For at vedligeholde en sund mundhygiejne er det nødvendigt regelmæssigt at få sine tænder behandlet af en professionel tandlæge. Dog er det ikke muligt at overlade hele ansvaret til sin tandlæge – ønsker man at have en sund mundhygiejne, kræver det, at man også selv gør en indsats. I denne artikel vil vi derfor, sammen med den anerkendte tandlægeklinik “Smilklinikken” ved Jyllinge, komme med nogle nyttige tips til, hvordan du kan forbedre til dine daglige rutiner vedr.mundhygiejnen.

 

Tandbørstning og tandtråd
I Danmark er vi så heldige, at alle børn er tilknyttet en skoletandlæge, som blandt andet lærer børnene, hvordan man skal børste og passe på sine tænder. Det betyder, at de fleste af os helt fra barnsben har lært, hvordan man eksempelvis skal børste sine tænde. Til trods for dette er det dog langt fra alle voksne, som formår at bruge tandbørsten rigtigt. For det første er det altafgørende, at man børster sine tænder på daglig basis, for herved at forebygge plak og dannelsen af tandsten. Herudover er det også vigtigt, at man børster sine tænder med store runde bevægelser, således at man får fjernet de bakterier, som gemmer sig oppe langs tandkødet. Døjer man tit med betændt tandkød, bør man henvende sig til sin lokale tandlæge, for at få råd og vejledning om, hvordan man bør børste sine tænder. Udover den daglige tandbørstning er det også vigtigt, at man regelmæssigt bruger tandtråd, således at man får fjernet de madrester og bakterier, som sidder mellem tænderne.

 

Sund kost
Dårlig mundhygiejne kan det også være påvirket af dårlig kost. Ønsker man sunde og stærke tænder, er man derfor nødsaget til at spise korrekt. Det betyder, at man er skal holde igen med sodavand, sukkerholdige fødevarer samt tobak, som alt sammen kan skade ens tænder. Tobak kan eksempelvis medfører, at man får sorte eller gule tænder, hvor sodavand kan skade tændernes emalje, grundet den høje surhedsgrad. Sørg i stedet for at drik rigeligt med vand og spis sundt og varieret.

 

Regelmæssige tandlægebesøg
Uanset hvor godt man sørger for selv at passe på sine tænder, er det stadig vigtigt, at man regelmæssige får besøgt sin tandlæge. Tandlæge er eksempelvis istand til at fjerne tandsten, som man ikke selv kan fjerne med tandbørsten. Det anbefales, at man får sine tænder renset og tjekket hos tandlægen hver sjette måned. På den måde har tandlægen mulighed for at opdage eventuelle problemer, så som begyndende huller, inden det bliver slemt. Selvom man lever et travlt liv med job, børn og deadlines, er det ikke nogen undskyldning for ikke at besøge tandlægen. I Danmark findes der nemlig så mange tandlæger, at det altid vil være nemt at finde en tandlæge tæt ved dit hjem eller din arbejdsplads. Det betyder med andre ord, at hvad end du skal bruge en tandlæge placeret nær Ølstykke, København eller et tredje sted, vil dette ikke være noget problem. Afslutningsvist skal det understreges, at man bør se sine regelmæssige tandlægebesøg, som en investering, eftersom det kan medføre, at man i fremtiden undgår at få store problemer med tænderne, som både kræver dyre og smertefulde behandlinger.

 

Smilklinikken
Strandgade 24
3300 Frederiksværk
Tlf: 47720370

 

Posted in mundhygiejne, plak, tandlæge, Tandlægebesøg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *