Home » tandbehandlinger » Komplikation ved skæve tænder

Komplikation ved skæve tænder

I langt de fleste tilfælde vil folk med skæve tænder ønske at få deres tænder rettet på grund af kosmetiske hensyn. Dog er dette ikke altid tilfældet. Skæver tænder kan nemlig medføre en lang række helbredsmæssige problemer, hvilket vi i samarbejde med den populære samt billige tandlæge i Odense, Tand+, vil tale nærmere om i denne artikel.

tandretning i Odense

Problemer forårsaget af skæve tænder
Først og fremmest kan skæve tænder, som eksempelvis lapper ind over hinanden, være vanskelige at holde rene. Dette kan medføre, at man får ofte vil udvikle huller i tænderne. Derudover er der også større risiko for, at man udvikler tandkødssygdomme så som paradentose, eftersom det vil være vanskeligt at fjerne alle de bakterierne, som sidder nede langs tandkødet samt mellem tænderne. Ønsker man at holde en sund og stærk mundhygiejne, kan det derfor være nødvendigt at få rettet sine tænder. Dog skal man være opmærksom på at de ovenstående problemer, ikke nødvendigvis rammer alle folk, som har skæve tænder. Det anbefales derfor, at du besøger din lokale tandlæge, som vil være i stand til at  vurdere, hvorvidt du bør få rettet dine tænder.

 

Udover at gøre det vanskeligt at holde en sund mundhygiejne, kan skæve tænder samt et skævt bid desuden medføre problemer såsom hovedpine og ømme nakkemuskler. Dette skyldes, at skæve tænder og et skævt bid kan sætte kæbemusklerne på overarbejde, hvilket således kan føre til hovedpine og ømme muskler.

 

Hvordan kan man få rette skæve tænder?
Hvis din tandlæge vurderer, at du bør få rettet dine tænder, er der heldigvis sket en stor udvikling inden for tandretnings-teknologien. Dette betyder, at du højst sandsynligt ikke behøver at få de traditionelle togskinner på. De fleste tandlæger tilbyder derimod tandretning ved hjælp af de såkaldte Inman Aligners, som både er en mere skånsom og effektiv tandretningsmetode. Derudover er tandbøjlerne aftagelige samt gennemsigtige, hvilket betyder, at det ikke vil være tydeligt, at du går med bøjle. Dog skal det understreges, at det er vigtigt, at man beholder tandbøjlen på i de fleste af døgnets timer. Gør man ikke dette, vil resultaterne naturligvis blive derefter. Hvis din lokale tandlæge ikke tilbyder at stå for denne tandretningsmetode, er der heldigvis mange andre tandlæger i hele landet, som har de rette kompetencer. Det betyder med andre ord, at hvad end du efterspørge en tandklinik ved Odense, eller i resten af landet, vil der være stor sandsynlighed for, at du kan finde en dygtig tandlæge, som kan hjælpe dig.

 

Ønsker du at læse mere om, tandretning, kan du læse mere på denne side.

 

Tand+
Albani Torv 5
5000 Odense C
Tlf.: 66 11 12 81

Posted in tandbehandlinger, tandlæge, tandretning

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *