Home » rodbehandling » Hvorfor har du brug for en rodbehandling?

Hvorfor har du brug for en rodbehandling?

Der kan være flere grunde til, at din tandlæge anbefaler dig, at du får en rodbehandling. Den typiske årsag er i forbindelse med et hul i din tand, som når gennem tandbenet og ind til nerven. Det giver mulighed for, at bakterier kan trænge ind og give betændelse i din nerve. Nerven befinder sig i midten af tandroden, og derfor kan der være behov for en rodbehandling for at fjerne betændelsen i tanden og dermed eliminere patientens smerter. En rodbehandling kan også være anvendelig, hvis tanden bliver udsat for et slag eller hvis en tidligere fyldning ligger for tæt på tandens nerve. De fleste tandlæger i Danmark udføre rodbehandlinger. Hvis du fx er Københavner er der rig mulighed for at få professionel hjælp fra en tandlæge på Vesterbro, Frederiksberg, Nørrebro og andre steder.

rodbehandling

Sådan foregår en rodbehandling

Når din tandlæge hjælper dig med en rodbehandling, er det selve nerven, som er behandlingens fokus. Således borer tandlægen et hul i din tand for at komme ind til selve nerven, som er placeret i tandroden. Udgangspunktet for behandlingen er typisk et røntgenfotografi, som tandlægen tager et par dage forinden. Under en rodbehandling er det vigtigt, at tandlægen kender til nervens præcise placering for at udføre behandlingen på den mest hensigtsmæssige måde. Her er et røntgenbillede en god måde at få en indsigt i dine tænder. I kraft af at nerven er det centrale i en behandling af din tandrod, er der ikke garanti for at behandlingen lykkedes. Der er eksempelvis patienter med små rodkanaler, hvor tandlægen således har svært ved at behandle tandens nerve. Ca. 80-90% af alle rodbehandlinger forløber dog optimalt.

Efter din rodbehandling

Når din rodbehandling er overstået og du er gået fra tandlægestolen til din sofa, er det muligt, at du oplever småsmerter de næste to dage. Tandlægen har fjernet din nerve, og derfor er din tand teknisk set død. Men hvis smerterne bliver ved, eller hvis de bliver stærkere, er det vigtigt, at du søger hjælp fra din tandlæge igen. En rodbehandling er en vanskelig behandling at udføre for tandlægen, og derfor er det muligt, at der er behov for endnu en rodbehandling efter den første. Heldigvis er der massere af dygtige og erfarne tandlæger i København, som kan hjælpe dig med at komme gennem din tandproblemer mere eller mindre smertefrit.

TandCity ApS
Oslo Plads 8
2100 København Ø
44 53 00 00

 

Posted in rodbehandling, tandbehandlinger, tandlæge

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *