Home » behandling » Hvad skal man gøre mod blister?

Hvad skal man gøre mod blister?

Blister

Blister er små og irriterende sår og hævelser i munden. De kendetegnes ved en lys masse, som har en rød ring af betændelse . Størrelsen af blister varierer ligesom hyppigheden af blister gør. Blister er et udbredt problem i befolkning, da hele 20% oplever problemer med blister engang imellem. Alle kan få blister, men problemet ses mest hos kvinder og ikke-rygere. Blister er arveligt, så børn til forældre med blister vil ofte også være plaget af blister. Det er vigtigt at gøre opmærksom på behandlingsmetoderne, da alle kan blive ramt af blister i munden.

Behandling af blister

Der er ingen direkte metode til at slippe af med blister for altid. Blister forsvinder heldigvis efter en uges tid af naturlige årsager. Der er derfor ingen grund til at begynde en medicinsk behandling, da kroppen selv bekæmper problemet hurtigt. Det er dog muligt at behandle problemet, hvis blisterne hurtigt opstår igen i alvorlig grad. Med antibiotika er det muligt at bekæmpe infektionerne, men det kurerer ikke problemet permanent.

Det er muligt at dulme smerten fra blisterne i ventetiden derhjemme, inden de forsvinder. Der kan i håndkøb købes salver og smertestillende midler, som kan lindre problemet. Det er også en mulighed at benytte mundskyllemiddel, som indeholder antimikrobielle stoffer. Det skal dog kun benyttes efter anbefalingerne, da et overforbrug kan medføre resistensudvikling og overvækst, hvilket betyder endnu flere blister. Behandlingsmidlerne bør benyttes efter aftale med den førende tandlæge i København K eller den førende tandlæge i din by, som kan rådgive om de nyeste og bedste behandlingsmetoder mod blister.

Undersøg om blister er problemet

Ved mistanke om blister bør tandlægen altid kontaktes med henblik på en undersøgelse angående, om der er tale om blister eller noget helt andet. Blister kan let forveksles med andre sår i munden. Der bør især søges rådgivning hos tandlægen, hvis sårene sidder på eksempelvis tandkødet eller i den hårde del af ganen, da blister ikke sidder der. Sår i munden, som ikke er blister, kan eksempelvis tyde på forkølelsessår, svampeinfektion eller leukoplaki. Alle tre ting ligner tilnærmelsesvis blister, hvorfor det kan være svært for en patient selv at afgøre, hvad problemet er. Der bør af den grund søges faglig hjælp hos en tandlæge på Nørre Farimagsgadesom kan vurdere problemet. Det er på den måde muligt at undgå fejlbehandling, som kan medføre yderligere problemer. Tandlægen vil, efter identificering af problemet, anbefale den bedste forebyggelses- og behandlingsmetode til det specifikke problem, så sårene hurtigt kan komme væk igen.

Tandlægerne Rømersgade
Rømersgade 3, st
1362 København K
Tlf: 33 33 89 90

 

Posted in behandling, blister, tandlæge

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *