Home » tandimplantater » Hvad er tandimplantater?

Hvad er tandimplantater?

Tandimplantater

Et tandimplantat er i stand til at erstatte én eller flere af de tænder, som du har mistet. Her er ikke tale om et gebis, som kan tages ud og ind efter behov. Der er i stedet tale om et fastsiddende implantat, som både erstatter din daværende tands funktionalitet og udseende. Det svarer derfor til, at du har fået en ny tand, der lever op til samme standard, som din oprindelige tand, hvis ikke der endda er tale om en endnu bedre udgave end din oprindelige tand.

Hvem har glæde af et tandimplantat?
Et tandimplantat kan derfor hjælpe alle personer, som mangler én, flere eller alle tænder.
Gennem en undersøgelse hos den specialiserede tandlæge fra Roskilde kan størrelsen på din kæbeknogle vurderes for at sikre, at det er muligt at indsætte tandimplantatet. I langt de fleste tilfælde er behandlingen mulig at udføre, men der ses dog tilfælde, hvor det ikke er muligt at indsætte implantatet.

Hvordan indsættes et tandimplantat?
Implantatet fungerer som en lille skrue, der erstatter tandens rod. Implantatet indsættes i din kæbeknogle. Her skal implantatet vokse sig fast før, at det er muligt at fortsætte behandlingsforløbet. Det er herefter muligt at påsætte kronen, som erstatter den synlige del af din daværende tand. Kroner benyttes, når én eller få tænder mangler, mens en fastsiddende bro benyttes, hvis du eksempelvis mangler alle tænder i undermunden. En tryklåsprotese udvikles, hvis du mangler alle dine tænder. I situationer, hvor de fleste tænder mangles, og de tilbageværende er i dårlig stand, anbefales det, at de resterende tænder fjernes, så du i stedet får en tryklåsprotese. Således får du et fuldt ud fungerende tandsæt.

Uanset hvilken typen af holdbare implantater fra Roskilde, der udvikles, vil du få fastsiddende tandimplantater, der fungerer som dine oprindelige tænder. Behandlingsmetoden er en holdbar løsning, der kan bevares i mange år, hvis du passer på implantaterne, som var det dine oprindelige tænder. De samme anbefalinger i forhold til tandbørstning to gange daglig samt supplering med tandtråd gælder, så du sikrer, at dit tandkød trives med dine nye tandimplantater.

Hvordan ser et tandimplantat ud?
Kronen, broen og protesen kan alle udformes efter dine individuelle ønsker. De kan således udformes til at matche dine resterende tænder eller ligne dine oprindelige tænder. Du kan dog også vælge at få lavet den i den nuance og den form, som du altid har drømt om. Således kan tandimplantater ikke blot erstatte dine manglende tænder, men også give dig dit drømmesmil.

Roskilde Tandklinik
Jernbanegade 58
4000 Roskilde
46 35 76 61

Posted in tandimplantater, tandlæge, tandpleje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *