Home » behandling » Har du tandsmerter – det skal du gøre

Har du tandsmerter – det skal du gøre

Tandsmerter

Tandsmerter kan opstå pludseligt, og det sker typisk på de mest ubelejlige tidspunkter. Tandsmerter er hyppigst hos dem, som forsømmer tandplejen og tandlægebesøg. Tandsmerten kan dog stadig opstå hos alle og kan samtidigt opstå pludseligt uden forvarsel. Alle bør derfor forberede sig på eventuelle tandsmerter, så tandsmerten hurtigt kan være et overstået kapitel.

Rådgivning i forbindelse med tandsmerter

Der kan opstå tandsmerter af flere årsager. Huller i tænderne, tandkøds- eller tandsrodsbetændelse, tandbylder og tandfrembrud er blandt de typiske årsager til tandsmerte. Nogle former for tandproblemer medfører langsomt tandsmerter, og andre former for tandproblemer medfører akut og voldsom tandsmerte. Uanset hvad skal man reagere hurtigst muligt på tandsmerte, så problemet ikke får lov til at sprede sig yderligere. Tandsmerte kan hurtigt sprede sig til spændinger i kæben, hovedet og nakken, så smerten bliver mere omfattende.

Råd som kan efterleves i hjemmet

Der kan bruges smertestillende til at lindre tandsmerten. Læs dog altid anvisningerne, så medicinen ikke overdoseres. Det er desværre ikke muligt at lindre al tandsmerte, hvis smerten er meget voldsom. Is eller andre kølende ting kan lægges på kinden for at mindske smerten. Prøv at slap så meget af som muligt, så spændingerne ikke spreder sig.

Råd til valg af tandlæge

Det er ikke muligt at fjerne smerten selv, da der skal søges professionel hjælp hos en tandlæge i Odense S eller nærmeste by til behandling af problemet. For at fjerne problemet skal der etableres kontakt med en tandlæge, som tilbyder akut tidsbestilling. Det er afgørende er, at tandlægen har mulighed for at tilbyde akutte tider til pludselig tandsmerte. På denne måde kan problemet behandles hurtigst muligt, så smerterne ikke bliver mere alvorligere. Det er også vigtigt, at tandlægen befinder sig centralt i forhold til transport, så behandlingen er lettilgængelig. Til valg af tandlæge bør der derfor vælges en nærliggende og akut tandlæge i Odense eller i din nærmeste by, så det er let og hurtigt at komme til tandlægen. Det frarådes at køre bil med stærke tandsmerter af sikkerhedsmæssige årsager, da det kan forværre koncentrationsevnen. Din tandlæge vil individuelt rådgive dig i håndtering af tandsmerte og forebyggende tandpleje, så risikoen for tandsmerte minimeres.

Ved at følge rådene til behandling af tandsmerter er du sikret, at tandsmerten hurtigt er væk igen. Rådene bør følges, da det aldrig vides, om tandsmerten vil ramme netop dig.

 

Tandlæge Ulrik Højgaard Hansen

Svendborgvej 89

5260 Odense

Tlf: 66 14 37 06

 

Posted in behandling, smerter, tandlæge

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *