Home » Uncategorized » Forebyggende tandpleje er altafgørende

Forebyggende tandpleje er altafgørende

Hvis vi ønsker at undgå dyre og smertefulde behandlinger er løsningen ikke at undlade at besøge tandlægen. Løsningen er derimod forebyggende tandpleje, hvilket er det altafgørende for at have sunde tænder og en god mundhygiejne. Vores mælketænder gennem barndommen bliver erstattet med vores blivende tænder. De blivende tænder skal holde gennem hele livet og bliver desværre ikke naturligt udskiftet, hvis de mistes eller bliver skadet. Det er derfor meget vigtigt at passe godt på sine tænder gennem gode tandrutiner.

forebyggende tandpleje

Sådan kan vi selv forebygge mod tandproblemer

I samarbejde med erfarne tandlæger ved Østerbro beskrives forebyggende tandpleje med henblik på at fremme forståelsen for og vigtigheden af forebyggelse. Her gives enkle råd for at vejlede bedst muligt:

  1.     Børsteteknik: Brug små cirkulære bevægelser i mindst to minutter to gange dagligt.
  2.     Tandtråd: Supplér med tandtråd eller tandstikker, så alle tandflader renses.
  3.     Tandbørsten: Brug en tandbørste med bløde børstehår, som passer størrelsesmæssigt til munden.
  4.     Tandpasta: Benyt tandpasta, som indeholder fluor.

Vi har et godt udgangspunkt, hvis vi følger disse simple råd om forebyggelse. Tandrutinen skal dog suppleres med regelmæssige besøg hos tandlægen. Det er nemlig muligt at finde tandlæger, som udfører forebyggende tandpleje, der sikrer munden en bedre forebyggelse mod tandproblemer.

Tandlæge med fokus på forebyggelse

Hos tandlæger med fokus på forebyggelse vejleder tandlægerne i forebyggende tandpleje. Tandlægen vil under et tandeftersyn rådgive individuelt om børsteteknik, hvis vores børsteteknik ikke er grundig nok. Således bliver vores børsteteknik optimeret mest muligt. Tandlægen vil derudover være i stand til at se, om dine tænder for eksempel er ved at blive misfarvede. Det er på den måde muligt at blive opmærksom på hvilke mad- og drikkevarer, som vi skal undgå. Tandlægen vil herefter lave forebyggende behandlinger, hvis det er nødvendigt. Det drejer sig typisk om tandrensninger, som renser munden og tænderne grundigt. Der vil også foretages røntgenbilleder, fluorbehandlinger og lakforseglinger, hvis tandlægen vurderer, at det er nødvendigt. Tandeftersyn og eventuelle tandrensninger bør foretages hver tredje til sjette måned.

Gode behandlingsmuligheder

Forebyggende tandpleje er den bedste og vigtigste service, som tandlæger kan tilbyde. Det er dog rart at have en tandlæge, som også udfører mange andre typer af behandlinger, hvis der er behov for det. Rodbehandling, krone- og brobehandling samt fjernelse af visdomstænder er blandt de typiske behandlingsmuligheder. Implantater, proteser og afblegning af tænder tilbydes også de fleste steder, hvilket kan rette de mere udseendemæssige fejl og mangler.

Tandlæge med fokus på det hele

Den optimale løsning ved valg af tandlæge er derfor en tandlæge, som både tilbyder forebyggende tandpleje samt mange andre behandlingsmuligheder. Så kan det bedst mulige samarbejde mellem tandlæge og patient opbygges med henblik på at få så sunde tænder som muligt. Der er heldigvis placeret flere servicemindede tandlæger ved Jagtvej samt ved andre centralt beliggende områder, som tilbyder både forebyggende tandpleje og mange andre behandlingsmuligheder. Så er hjælpen lettilgængelig for at opnå sunde tænder og god mundhygiejne.

Svaneklinikken Aps
Østerbrogade 148
2100 København Ø
Tlf.: 39 29 47 41

Posted in Uncategorized

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *