Home » Behandling søvnapnø » Behandling mod søvnapnø

Behandling mod søvnapnø

Søvnapnø er en tilstand, som man forbinder med uregelmæssig vejrtrækning eller snorken i nattetimerne. Snorken er et almindeligt forekommende fænomen hos rigtig mange folk, men der kan være forskellige grader af snorken, så derfor bør du tale med din partner, før du vælger at foretage dig noget. Hun eller han kender dine søvnrytmer allerbedst og kan derfor afgøre, om der er behov for at komme i behandling. Behandlingen for søvnapnø sker oftest ved at få lavet en specialfremstillet snorkeskinne hos tandlægen, som passer til dine behov. Hvad gør man normalt ved søvnapnø? Hvordan behandles det? Det svarer vi på i nedenstående tekst. Er du interesseret? Så læs med.

Behandling af søvnapnø

Kontakt din læge

Når du har talt med din partner og fundet ud af, at der er et reelt problem med din vejtrækning om natten, så bør du kontakte en læge. Sørg for at medbringe din partner til lægebesøget, da han eller hun ret hurtigt og præcist kan forklare lægen, hvordan din vejrtrækning er, og hvilken søvnrytme vi har med at gøre. Derefter kan du selv forklare om dine symptomer, som ofte vil være forbundet med træthed, hovedpine og koncentrationsbesvær om dagen. Nu kan lægen give en overordnet vurdering på din situation, og derefter sende dig hjem, eller videre til en tandlæge.

Speciallavet snorkeskinne

Hvis du sammen med din partner og din læge finder ud af, at din snorken er så alvorligt, at den skal behandles – så er tandklinikken det næste stop. I langt de fleste tilfælde vil tandlægen lave en snorkeskinne, som du kan tage af og på om natten. Det er en specialfremstillet skinne som gør, at dine luftveje bliver udvidet, og at du dermed har lettere ved at trække vejret, når du sover om natten. Flere og flere bruger skinner for at stoppe deres snorken, og det har vist sig at være en effektiv løsning mod søvnbesvær. Når du har fået fremstillet skinnen hos tandlægen, så kan du prøve dig frem med den i et par uger. Skinnen er specialfremstillet, så det kræver ingen tilvænning, at have den på. Du kan sammen med din partner vurdere, om skinnen har hjulpet efter tre til fire uger. Hvis ikke den har hjulpet med dit søvnbesvær og du stadigvæk døjer med træthed, hovedpine og koncentrationsbesvær, så bør du kontakte din læge igen. Lægen kan nu afgøre, om der er brug for operationer eller større indgreb for at komme din søvnbesvær til livs. Held og lykke.

Søvnlab
Vester Voldgade 86
1552 København V
78 77 16 45

Posted in Behandling søvnapnø, Snorken, Søvnapnø

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *